Aktualnosti

Poštovani,

Obzirom na brojne dezinformacije koje su se pojavile u pisanim i internet medijima posljednjih nekoliko dana, želimo i na ovaj način razjasniti neka sporna pitanja kako bi spriječili bilo kakve zablude te korisnike na vrijeme obavijestili o njihovim pravima i obvezama ukoliko žele koristiti parkirna mjesta.

Prvenstveno želimo istaknuti kako je G.U. Barbariga nesporni zemljišnoknjižni vlasnik većine parkirnih mjesta u turističkom naselju Barbariga dok su ostatak mahom kupili vlasnici apartmana i to upravo od G.U. Barbariga.

Sudski postupci protiv G.U. Barbariga kao vlasnika, vođeni su isključivo za pojedina parkirališna mjesta, te su dosad pravomoćno okončani isključivo u korist G.U. Barbariga, dakle vlasnički status nije doveden u pitanje niti jednom pravomoćnom sudskom presudom, stoga o istome nema potrebe niti se može raspravljati.

Grad Vodnjan nije ovlašten donositi nikakve odluke koje se odnose na zemljište u privatnom vlasništvu, već eventualno samo na ono što mu je povjereno zakonima, dakle opća dobra, javna dobra u javnoj uporabi ili nekretnine u svojem vlasništvu. U Republici Hrvatskoj nema zakona koji bi dao ovlasti jedinicama lokalne samouprave da dozvoljavaju ili zabranjuju obavljanje bilo kakve djelatnosti na nekretninama u privatnom vlasništvu.

Grad Vodnjan imao je odavno prilike otkupiti navedena parkirališna mjesta od vlasnika i omogućiti parkiranje na koji god način smatra prikladnim, no to dosad nije smatrao potrebnim učiniti, štoviše, isti se pisanim sporazumom obvezao i da će sva parkirna mjesta koja eventualno dobije u vlasništvo također staviti pod naplatu.

Stoga, temeljem svega navedenog, pozivamo vas da ne nasjedate “zaključcima” i “obećanjima” koja se pojavljuju u medijima, i raznim web site-ovima. Naplata parkiranja kao i sve popratne djelatnosti neće se odgađati, a prema svima koji ne budu poštivali odluke primijeniti će se sva predviđena sredstva osiguranja i naplate, što će za iste samo uzrokovati uvećane troškove i neugodnosti.

Posebno skrećemo pozornost vlasnicima apartmana na mogućnost sezonske rezervacije parkirnog mjesta kojim će si osigurati pravo na vlastito rezervirano parkirno mjesto kao i našu podršku u slučaju uzurpiranja istog od strane trećih.

S poštovanjem,

B. Parking d.o.o.